Voeten verdienen uw aandacht!

 

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

Voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

 

Smeer uw voeten dagelijks in met voeten crème (bijvoorbeeld Bunio) om de huid soepel te houden. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.

 

 

Voorkom ingegroeide teennagels

De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

  • Druk door slecht passende schoenen,
  • Het verkeerd (te kort) knippen van nagels,
  • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

 

Kloven

Dit zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden.  
Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

  • regelmatig met voetvijl op een droge huid 
  • Elke dag uw voeten insmeren met crème

Overigens: als er echt een kloof zit laat u dan direct behandelen!
Dit voorkomt veel pijn!

 

Eelt

Eelt kan op verschillende plaatsen op de voet voorkomen. Overbelasting of loophouding veroorzaakt druk en wrijving. Dit kan pijnlijk zijn. Laat eelt tijdig verwijderen door de pedicure

 

Schoenen kopen

Goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en…..voetproblemen!

Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is...).